#0179 Heidi & Håkon's Summer House

Site
Lamøya/Larvik, Norway
Planning / Realized
Preliminiary design/building permit/under construction (2019-)
Client
Wife, husband and two kids
Size
100 m2
Team
Mirza Mujezinovic, Ragnhild Havåg


Håkon og Heidi kontaktet oss for å tegne en Familiehytte på Lamøya nær Larvik. Foruten en gammel hytte som skal rives er berggrunnen dekket av skog. Den nye hytta har en vinkel-form for å passe inn mellom knausene på tomta. På denne måten dannes et lunt mellomrom ved hyttas inngang og et uteområde rett på berget utenfor soveromsfløyen.


Hytta består av tre deler, inngangen med bad og teknisk rom samt de to fløyene, den ene oppdelt til fire soverom og den andre som et stort rom med kjøkken og stue. Tre av soverommene er hevet en halvmeter over resten av hytta som en tilpasning til terrenget.

Formgivingen er videre et resultat av en særlig omtanke for stuen og terrassen som hyttas midtpunkt. Terrassen ligger midt mellom de to fløyene, aksentuert av vinkel-formen som sammen med det skrånende, utstikkende taket her møtes i en spiss mot sjøen og utsikten. Med utvendig kledning i liggende panel av malmfuru, brune vinduskarmer og et zink-grått tak vil hytta gli inn blant de naturgitte fargene på tomta.

Lamøya
>
View from the sourh-east

Plan

Facades

Interior